Сьогодні покриття нігтів гель-лаком стало однією з найбільш затребуваних процедур в салонах краси. Це обумовлено тим, що дане покриття має особливий блиск, яскраву палітру відтінків, легко наноситься, має довгий термін служби, а також стійкість до зовнішніх пошкоджень. Він може триматися до двох тижнів, при цьому на кінчиках нігтів не з'являються відколи. Але, як і будь-яка обговорювана річ, гель- лак для нігтів викликав багато дискусій і створив десятки міфів навколо себе. Давайте спробуємо в них розібратися.

Міф 1. Гель-лак шкідливий, потім нігті стають ламкими. Це не так. Перед нанесенням лаку з нігтів дрібнозернистою пилкою знімається тонкий верхній шар пластини буквально до зникнення блиску. Робиться це для подальшого більш успішного знежирення нігтя. Легка обробка, якщо виконана якісно, не приносить шкоди. Саме ж покриття не має негативного впливу на ніготь, а навпаки, сприяє його зростанню і зміцненню.

Міф 2. Гель-лак тримається на нігтях так само недовго, як звичайний лак. Цей міф є суперечливим, оскільки у кожного нігті ростуть з різною швидкістю. Тим, у кого нігтьова пластина починає збільшуватися протягом 4-5 днів, доведеться часто ходити на корекцію. А ось ті дівчата, у яких нігті ростуть дуже повільно, залишаться задоволені. Гель-лак не тільки тримається близько двох тижнів без потреби в корекції, але і зміцнює за цей час ніготь.

Міф 3. Гель-лак дуже примхливий. Не можна готувати, прибирати, бажано уникати контактів з водою і побутовою хімією. Процес повного затвердіння матеріалу відбувається і після того, як клієнт вийшов від майстра і триває впродовж наступних 24 годин після процедури. В цей час варто уникати тривалих контактів з гарячою водою, бажано не контактувати з сирим м'ясом і рибою, а також з побутовою хімією. Далі, покриття стає абсолютно стійким до будь-яких побутових робіт.

Міф 4 Не можна наносити гель-лак під час вагітності. У виробництві професійних гель-лаків не використовуються потенційно небезпечні для майбутньої матері і плоду з'єднання. Але за стійкість манікюру не зможе відповідати жоден майстер: через гормональні зміни, що відбуваються в організмі жінки, покриття може тріскатися і відколюватися.

Міф 5. Манікюр з гель-лаком робиться дуже довго. Звичайно, все залежить від спритності майстра, якості матеріалів і обладнання. В середньому нанесення базового шару займає 2 хвилини, нанесення кольору в два шари з просушуванням - близько 10 хвилин, нанесення фінішного покриття займає також близько 10 хвилин. Разом, 30-40 хвилин вашого часу буде витрачено на покриття, яке прослужить 2-3 тижні. Звичайно, якщо робити гігієнічну чистку та дизайн, то це займе більше часу.

Головне - пам'ятайте, якщо майстер постійно вдосконалюється і піднімає рівень кваліфікації, то він з легкістю розвіє всі міфи і сумніви, які можуть виникнути у його клієнта.